A holtponton gyorsíthatsz is!

by zsirosmihaly

A holtponton gyorsíthatsz is!

by zsirosmihaly

by zsirosmihaly

Előző bejegyzésemben a kudarcról írtam. Amikor a célhoz vezető út során nehézségekbe ütközünk, sokszor érezhetjük, hogy de jó lenne megpihenni, vagy jobb lett volna inkább el se indulni.

Sztori:

Évekig úgy indultam futóversenyeken, hogy lendületes iramban kezdtem, amíg el nem jött a holtpont. Ott aztán kicsit küzdöttem, végül lelassulva beértem a célba. Amikor komolyabbá vált a versenyzés, akkor viszont megtanultam különböző technikákat, hogy hogyan lehet túljutni a holtponton. A legérdekesebb felfedezés, hogy a holtponton nem csak lassítani, vagy feladni lehet, hanem gyorsítani is. Érdekes módon a változás segít kimozdítani, márpedig a gyorsítás is változás. Ha pedig egy versenyen kiállhatsz, lassíthatsz, vagy gyorsíthatsz is, akkor már miért ne gyorsítanál? Persze ezt nem lehet a verseny végégig fenntartani, de jó taktikának bizonyult.

Tipp:

A civil életben is számtalan holtponttal találkozunk. Szakítás, kirúgás, vagy éppen valamilyen betegség. Azt feltételeztem, hogy itt is beválik a gyorsítás. Bár valóban működő képes, fontos, hogy inkább lehetőségként tekintsünk rá.

Számomra a gyorsítás azért hasznos, mert csökkenti a pszichikai terhet. Végre nem érzem folyamatosan, hogy mennyi megoldatlan feladat szerepel a listámon. Végre azt érzem, hogy haladok. Tehát: sok a feladat? Akár bele is vetheted magad a lehető leggyorsabb megoldásba.

A gyorsítás másik oldala, ami segíthet, hogy paradox módon a mélység megtapasztalása erőt ad. A fájdalom mélyére lemenni is bátorság. Tehát: egyedül érzed magad? Akár még több időt is tölthetsz magaddal, hogy megtaláld a megoldást magadban.

Te kipróbáltad már a gyorsítást? 

Top