Felelősség

Felelősség

by zsirosmihaly

A felelősségvállalással kapcsolatban egy történettel kell kezdjem. 2005 nyarán életemben először adódott alkalmam edzőtáborozni. Az ország több atlétája töltött együtt másfél hetet Szegeden. Alig 19 évesen már rangidősnek számítottam köztük. Egyszer csak azt vettem észre, hogy a kisebbek több esetben is tőlem kérnek tanácsot, engem utánoznak. Ekkor döbbentem rá, hogy ha helytelenül cselekszem, ők is így fognak. Nem csak magamért vagyok felelős. Fontosnak tartom, hogy ha csak a saját környezetünkben is, de jó példával járjunk elöl. Igyekszem ezt a sportban és a munkám során is szem előtt tartani.

A 2016/2017-es évben mentorként vettem részt a Konnekt Egyesület programjában.

A Konnekt Mentorprogram célja, hogy valós információk, gyakorlati példák és személyes kapcsolatok által egy valósághoz közelebbi képet formáljanak a diákok az egyes szakmákról, iskolákról, képzésekről. Ehhez nyújt segítséget a mentor. Minden diáknak van egy mentora, akivel közösen elmennek egyetemekre, beülnek előadásokra, elbeszélgetnek egyetemistákkal, kifaggatnak egy tanárt vagy felkeresnek egy szakmabelit, belenéznek hogy dolgozik, milyenek a munkakörülmények, milyen a hangulat, milyenek a lehetőségek… Mindezt azért, hogy a diák amikor ott áll majd a pályaválasztás előtt, egy megalapozottabb döntést tudjon hozni.

A program során egy 11. osztályos lánnyal dolgoztam. Az elején 3 érdeklődési területet vázolt fel, majd végül az egyik mentén egy negyediket szeretett meg. Ennek még mélyebben utánajártunk szakmabeliek segítségével. Bízom benne, hogy valóban tudtam segíteni és sikeres lesz a jövőben.

Zsiros Mihály felelősségvállalás Konnekt Mentorprogram

Örömmel fogadtam el 2013-ban egy meghívást a budapesti korfball Európa-kupára. Itt az egyik mérkőzés szünetében Sáfrán Misi kenus olimpikon barátommal egy dobóverseny keretében a Zuglói Benedek Elek fogyatékkal élő gyerekeket nevelő iskola javára gyűjtünk támogatást.

Zsiros Mihály és Sáfrán Mihály felelősségvállalás fogyatékkal élő gyerekekért

Szintén örömmel vállaltam egy civil kezdeményezés segítését, melynek célja, hogy arra inspiráljon, bátorítson valamennyiünket, hogy mindenki saját közösségében, iskolájában tegyen a gyűlölet ellen. Tegyen a megfélemlítés, a zaklatás és az intolerancia ellen! Erről részletesebben a nalunknem.org weblapon találsz információkat.

Nalunknem.org tolerancia felelősségvállalás

2015-ben a Vivicittá futóversenyen a Gézengúz Alapítvány munkáját segítettem. A kampány és a közös futás keretében születési károsult gyerekeknek gyűjtöttünk adományokat.

Zsiros Mihály Gézengúz Alapítvány jótékonysági futás

A Mozgássérültek Budapesti Egyesületének “ADJ SZÁRNYAKAT!” elnevezésű társadalmi kampányában vettem részt, azon belül is a Facebook oldalt építettem fel és kezeltem.

A kampányról: Küszöbön áll az M3 metró felújítása. Budapest lakói közül sokan azonban nem élvezhetik majd az új, színvonalasabb metró előnyeit. A nem akadálymentes metróállomások miatt sem a kerekesszékesek, sem a súlyosan mozgáskorlátozottak nem tudják majd használni az M3-ast.
Szeretnénk ezzel a kampánnyal felhívni a figyelmet arra, hogy az M3 metró mindenkié.  Tegyünk együtt azért, hogy Budapest minden lakója szabadon közlekedhessen a különböző fizikai korlátaik ellenére.

Bővebb információ: www.mbeinfo.hu

Top