“Nem a győzelem a fontos, hanem az, hogy te győzzél”

by zsirosmihaly

“Nem a győzelem a fontos, hanem az, hogy te győzzél”

by zsirosmihaly

by zsirosmihaly

Ha túljutottunk a kudarcokon és holtpontokon, újra nekifutunk a cél elérésének. De miért is igazából?

Sztori:

Az egyetem befejezésével megváltoztak a lehetőségeim és a váltás mellett döntöttem. Anikó nénit már majdnem a kezdetektől ismertem. Sokat jártam a csoportjával edzőtáborozni, de csak később adódott lehetőségem folyamatosan vele dolgozni. Igazán sokat tanultam tőle, mindig nagy hangsúlyt fordított a teljesítmény lelki hátterére is. Amikor egyszer a győzelemről beszélgettünk azt mondta: “Nem a győzelem a fontos, hanem az hogy te győzzél.” Mi másért edzünk különben? Ahogy írtam egy korábbi bejegyzésemben, célként az olimpiai csapatba kerülést tűztem ki, de valójában csak a realitás miatt. Ki a fene ne akarna nyerni? De miért akarok nyerni? Több leszek csak azért, mert megnyerem az olimpiát? Kit akarok valójában legyőzni?

Tipp:

A jelenlegi munkámban, több leszek önmagában azáltal, ha növelem a cégem árbevételét? Természetesen fontos a fizetés, vagy éppen valamilyen más siker elérése. De érdemes az említett kérdésekre megtalálnunk a saját válaszainkat. Csak részt szeretnénk venni az életben, vagy több is érdekel?

Ha röviden össze kellene foglalnom, azt tanultam, hogy magamat kell legyőzzem. Méghozzá minden egyes nap és minden egyes nap tökéletes lehetőség is egyben erre. Így növekedhetek, így lehetek győztes az életben.

Számodra mit jelent a győzelem? 

Megjegyzés: ez a cikk eredetileg a HVG Extra Business 2016/2 számában jelent meg.

Top