Rólam

Rólam

by zsirosmihaly
Zsiros Mihály bemutatkozás profilkép

Az egyik nagypapám életét a futás mentette meg, amíg ezt nem tudtam, az én életemet is ez jelentette. Óvodás korom óta sportolok. 14 éves koromig úsztam, fociztam, karatéztam, teniszeztem, fallabdáztam, kosaraztam. Ez utóbbi úgy tűnt komoly lesz, de sajnos túl alacsony voltam. Ekkor hívott el egy atlétika versenyre a testnevelő tanárom, Egri Gyula. Bár semmit sem tudtam a futásról, mégis jól sikerült a megmérettetés. Itt még 400 méteren indultam, de hamar kiderült, hogy a hosszútávfutó számok állnak hozzám közelebb. A gimnáziumi évek alatt országos dobogós eredményekig jutottam.

Felvételiztem a Corvinus Egyetemre közgazdaságtan szakra, a Színház- és Filmművészeti Egyetemre filmrendező szakra, valamint a Testnevelési Egyetemre sportmenedzser szakra. Az élet úgy hozta, valószínűleg nem véletlen, hogy utóbbira vettek fel.

Az egyetemi évek alatt is folytattam az edzéseket. Először az iskola csapatában Dr. Molnár Sándor irányításával, majd Zemen János (mesteredző, olimpiai döntős, országos csúcstartó) csoportjába kerültem, ahol további sikereket értem el, elsősorban utcán. Nyertem a Vivicittán, illetve a Bécs-Budapest Szupermaratonon váltóban is. A tanulmányaim mellett mindent ennek rendeltem alá, a nagy álom, a londoni olimpia viszont sajnos nem sikerült. Időközben lediplomáztam és a munkám miatt egyre kevesebb időt tudtam az edzésekre fordítani.

Később egy évet eltöltöttem Veszprémben is Tóthné Stupián Anikó csoportjánál, ahol felnőtt fejjel is rengeteget tanultam és nagyon sokat köszönhetek neki. A sport által megszerzett értékek kiválóan felhasználhatóak a civil karrier során.

Az egyetem elvégzése után marketinggel, illetve sportmarketinggel kezdtem foglalkozni. Mellette felvételt nyertem a Testnevelési Egyetem doktori képzésére.

Miután teljesen befejeztem a versenyzést, alapítottam egy saját sportmenedzsment vállalkozást. Szerveztem versenyeket, menedzseltem versenyzőket és dolgoztam sportszervezeteknek. Több sport vonatkozású projekten dolgozom a mai napig, azonban bővült a kör, és az elmúlt években a kis- és középvállalatok marketingjével is foglalkozni kezdtem. Erről bővebben a marketing menüpontban olvashatsz.

A versenyszerű sportot nehezen tudtam elengedni, így elkezdtem önismerettel foglalkozni. 2015-ben az a megtiszteltetés ért, hogy előadhattam a TEDxYouth konferencián. Újratervezés címmel arról beszéltem, hogy hogyan éltem meg a mélypontokat és hogyan sikerült a sportbeli tapasztalatokat kamatoztatnom az üzleti életben. Azóta több helyre hívtak előadni hasonló témában. Erről bővebben a motiváció menüpontban olvashatsz.

Hogyan tovább?

A terveim között szerepel, hogy folytatom a blogírást, kiemelten érdekel a motiváció területe. Szeretnék továbbá minél több értékteremtő projekten és kreatív területeken dolgozni a jövőben.

Top